pages

Returnare

CONDITII DE RETURNARE

 

Site-ul www.artigianix.ro comercializeaza in principal produse personalizate dupa specificatiile clientilor, care se incadreaza in exceptiile privind dreptul de retragere prevazute de articolul 16 al OUG. 34/2014 referitoare la contractele la distanta si contractele in afara spatiilor comerciale. Conform art. 16 lit. c din O.G. 34/2014, in cazul in care consumatorul (Cumparatorul) opteaza pentru achizitionarea unor produse personalizate in mod clar, confectionate dupa specificatiile indicate de catre consumator (Cumparator), produsele suferind astfel modificari la cererea Cumparatorului, acesta accepta faptul ca produsele de acest fel nu se returneaza si nu se pot inlocui, fiind exceptate de la dreptul de returnare.

 

Cumparatorul are dreptul sa renunte la cumparare in maxim 24 de ore de la plasarea comenzii, indiferent de comanda fara penalitati si fara invocarea unui motiv, dar are obligatia sa notifice in scris pe vanzator la dresa de e-mail (artigianix.sovesto@gmail.com) ca renunta la cumparare, in caz contrar la depasirea celor 24 de ore de la plasarea comenzii fara nicio notificare din partea cumparatorului catre vanzator, cumparatorul nu mai are dreptul la renuntare in cazul in care produsele sau produsul comandat este unul personalizat, fiind initiata producerea produsului conform art. 16 lit. c din O.G. 34/2014, totodata fiind obligat la suportarea cheltuielelor de producere de el initiate.


In cazul produselor de marime standard, returul se poate face doar in cazul in care:

1. Produsul achizitionat prezinta defecte din fabricatie (nu din transport) precum lipsa unui element care aduce la imposibilitatea de utilizare.

2. Produsul achizitionat este de marime diferita de cea selectata sau are marimi diferite fata de cele transmise de catre client.

3. Produsul achizitionat are tesatura sau accesorii de culoare complet diferite de cele selectate exceptand nuantele de aceeasi culoare, cu mentiunea ca ele pot fi putin diferite fata de realitate intrucat ecranul aparatului folosit pentru plasarea comenzii poate avea parametri diferiti (luminozitatea ecranului, contrastul culorilor) asadar vanzatorul nu isi asuma responsabilitatea pentru aceasta problema, prin urmare va rugam sa ne contactati prealabil prin e-mail inaintea finalizarii comenzii pentru a va asigura de culoarea tesaturii alese sa fie conforme cu cea dorita.

 

Toate produsele vandute de www.artigianix.ro sunt pozate si filmate drept dovata starii lor originale inainte si in timpul ambalarii.


Daca spalati produsul necorespunzator sau nu respectati indicatiile tehnicece de spalare care sunt prezentate pe emblema de compozitie, produsele se pot micsora sau deteriora. In acest caz nu ne asumam raspunderea si nu vom accepta returul produsului.

 

In cazul unui element din cele 3 mai sus mentionate, returnarea poate fi facuta nu mai tarziu de 3 zile de la primirea coletului si nu inaintea notificarii prin e-mail la adresa de e-mail artigianix.sovesto@gmail.com cu cauza determinanta a returnarii, in caz contrar coletul nu va fi ridicat de catre vanzator.

 

Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat, fara defecte, in ambalajul original, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit, nu trebuie sa aiba mirosuri, semne de murdarie, nu trebuie sa fie spalat, eticheta si snurul etichetei trebuie sa fie intacte, altfel rambursarea produsului nu se va face. In cazul respectarii acestor factori, www.artigianix.ro isi asuma responsabilitatea si va inlocui articolul cu unul identic lipsit de problemele care au determinat returul, in acest caz vanzatorul suportand taxele de transport.


In cazul in care produsul returnat prezinta rupturi, pete, mirosuri produse de catre cumparator, din contravaloarea de restituit se scade remedierea defectelor sau contravaloarea manoperii si al materiei prime.


Dupa livrarea produsului de marime standard catre client, in cazul in care cumparatorul nu mai doreste produsul din motive proprii, produsul poate fi returnat nu inaintea notificarii din partea cumparatorului in maxim 3 zile de la livrare la adresa de e-mail artigianix.sovesto@gmail.com. In acest caz taxele de transport vor fi suportate de catre client.


Restituirea contravalorii produselor standard returnate se face in maxim 14 zile lucratoare.

 

Returnarea se face doar prin intermediul firmei de curierat direct la adresa indicata.

 

Dupa primirea coletului, in cazul in care cumparatorul constata ca exista probleme de el cauzate la produs precum marimea gresita din cauza luarei a masurilor in mod eronat sau selectarea gresita a unui element la momentul plasarii comenzii, in maxim 3 zile de la primirea coletului, cumparatorul trebuie sa notifice in scris la adresa de e-mail artigianix.sovesto@gmail.com in legatura cu problema si acordand cu vanzatorul modalitaea prin care aceasta problema poate fi rezolvata.


Depasit temenul de 3 zile fara nicio notificare din partea cumparatorului, vanzatorul nu mai are nicio obligatie fata de cumparator.